Menu Sluiten

Lasergraveren


Lasergraveren

Informatie over lasergraveren.

De praktijk van het lasergraveren is een populair alternatief voor het traditionele graveren.

De vele voordelen zijn onder meer kleurverandering door chemische of moleculaire verandering, opnieuw vormen, smelten en schuimen. Het kan ook worden gebruikt voor lasermarkeren. Het vereist echter gespecialiseerde apparatuur. Hier volgen enkele van de voordelen van lasergraveren.

Hoe werkt het en wat zijn de verschillende materialen die u kunt gebruiken.

Lasergraveren is eigenlijk het aanbrengen van schrifttekens of contouren met een laserstraal.

Het is sneller en preciezer dan andere vormen van graveren. Omdat het vermogen van de laser nauwkeurig wordt geregeld, is het proces uiterst herhaalbaar. Bovendien is de warmte die door het graveerproces wordt gegenereerd veel lager dan bij het gloeien, waarvoor uitgebreide koelsystemen nodig zijn.

Dit is een van de grote voordelen van lasergraveren. U kunt een ontwerp zo vaak herhalen als u wilt en elke keer het gewenste resultaat bereiken.

Lasergraveren is niet alleen sneller, het is ook minder duur.

Lasergraveerders zijn zeer dure apparaten. De aankoop ervan is duur, maar er zijn enkele goedkope opties op de markt. De kracht van lasers varieert naargelang de houtsoort. Een donkere houtsoort zal de gravure verdoezelen, terwijl een lichtere houtsoort een diepe, aantrekkelijke brandwond zal ontwikkelen. Dit donkere branden geeft een geweldig visueel effect en is een voordeel voor een optimale zichtbaarheid.

U moet ook weten hoeveel tijd u wilt besteden aan lasergraveren.

Info over lasergraveren

Gegevens over Lasergraveren

Wat kunnen we nog vertellen over lasergraveren.

Over het algemeen gebruikt lasergraveren een vaste penetratiediepte.

Hierdoor zal de energie van de laser beperkt zijn tot het gebied binnen het brandpunt, waardoor de hoeveelheid materiaal die tijdens het graveerproces wordt verwijderd, beperkt is. Dit is ook de belangrijkste reden waarom sommige mensen de voorkeur geven aan een hoekijzer opstelling.

De hoekijzeropstelling is ideaal voor het markeren van grote oppervlakken, zoals tafels of platen. Deze methode heeft het voordeel dat de focus van de laserstraal gemakkelijk kan worden aangepast.

Deze techniek heeft een aantal nadelen.

Ten eerste kan de laser alleen werken op oppervlakken waar gemakkelijk in gesneden kan worden. Het is inefficiƫnt wanneer u het materiaal glad wilt hebben, dus de voordelen wegen op tegen de nadelen.

Het graveerproces zal trager verlopen en moeilijker te verwijderen zijn. U zult een hard oppervlak nodig hebben om dit probleem te vermijden. Een ander nadeel is de mogelijkheid het voorwerp te beschadigen. De laser kan niet overweg met plastic.

Meer info over lasergraveren nu op raytech.be.

Tags

Lasergraveren Aluminium | Lasergraveren Barcodes | Lasergraveren Identificatie | Lasergraveren Kentekenplaten | Lasergraveren Kunststof | Lasergraveren Logos | Lasergraveren Productinformatie |