Menu Sluiten

Laserboren


Laserboren

Informatie over laserboren.

Laserboren is de praktijk van het maken van gaten door herhaaldelijk gebruik te maken van gerichte laserenergie.

Deze gaten kunnen zo klein zijn als 0,2 centimeter in diameter, waardoor het een zeer nauwkeurige en doeltreffende constructiemethode is. Naast geboorde gaten maken laserboren ook percussiegeboorde of gestampte gaten.

Net als bij andere boormethodes bepaalt de diameter van het gat het soort materiaal dat voor het project wordt gebruikt. Bijvoorbeeld, metalen worden meestal gebruikt voor constructiedoeleinden, en dit type boren is het meest geschikt voor het boren van materialen.

Laserboren is een industriele bewerkingsmethode die geschikt is voor het boren van gaten met een kleine diameter en hoge precisie.

Dit type boortechniek kan worden gebruikt voor het boren van materialen zoals saffier en andere zachte, duurzame materialen. De laserstraal moet lang genoeg zijn om in het materiaal door te dringen zonder het materiaal te breken. Hoe langer de laserpuls, hoe minder energie hij op het omringende materiaal zal uitoefenen.

Daarnaast wordt deze boormethode niet aanbevolen voor het doorboren van harde materialen, zoals beton, vanwege het grote risico op breuken.

Het laserproces kan worden toegepast op een verscheidenheid van materialen, waaronder printplaten en gedrukte draadplaten. Het kan ook worden gebruikt op kunststoffen, polymere motorvoeringen en zelfs zonnecellen. Het kan ook worden toegepast op meerlaagse printplaten, met inbegrip van isolator en koper.

Afhankelijk van de materialen waarin wordt geboord, kan het laserproces uiterst complex zijn en vele lagen vereisen. Op die manier kan het resulteren in een doeltreffender boorproces.

Een ander voordeel van laserboren is de precisie.

Het gebruik ervan bij de vervaardiging van verschillende voorwerpen is uiterst nuttig. Bovendien kunnen microgaatjes worden gemaakt die meer dan twee keer zo diep zijn als de koperlaag erbovenop. In de farmaceutische industrie kan het worden gebruikt om te controleren op lekken of defecten in farmaceutische apparatuur.

Een gat met een hoge hoogte-breedteverhouding is het meest nauwkeurig en toegankelijk. Een gat met een grote diameter en een hoge hoogte-breedteverhouding is een uitstekende manier om een precisiegat in een materiaal te maken.

Info over laserboren

Vragen over Laserboren

Wat kunnen we nog vertellen over laserboren.

Het proces is contactloos en kan worden toegepast op een verscheidenheid van materialen.

Aangezien er geen chemicaliƫn aan te pas komen, is er weinig risico op vorming van recast. Het is ook effectief bij het verwerken van bevroren epoxies.

De hitte van de laser verdampt de bevroren epoxies. Daardoor is het een effectieve boormethode. Deze technologie kan worden gebruikt om elk soort materiaal te snijden.

De voordelen van laserboren zijn talrijk.

Meer info over laserboren nu op raytech.be.

Tags

Laser Drilling | Laserboren Decoratie | Laserboren Filterdelen | Laserboren Luidsprekergrills | Laserboren Meshstructuren | Laserboren | Laserperforeren |